Noua Zeelanda, Marlborough

Industria vinului in Noua Zeelanda are ca punct de pornire chiar regiunea Marlborough. Aici, in 1970, s-a inceput cultivarea soiului Sauvignon Blanc. Astazi, 62% din viile din Noua Zeelanda se afla aici. Alaturi de Sauvignon Blanc se mai cultiva Pinot Noir si Chardonnay. Diferenta de temperatura dintre zi si noapte faca ca perioada de coacere […]

Read more

White (Biblia Chora)

Alc. 13,5%

Read more

Retsina Kechribari (Kechris Winery)

Alc. 12,5%, 0,50L

Read more

Moschofilero (Boutari)

Alc. 11,5%

Read more

Malagousia (Ktima Gerovassiliou)

Alc. 13%

Read more

Grecia

In Peninsula Pelopones vita e vie se cultiva de 7000 de ani. In Evul Mediu, devenind astfel cea mai mare exportatoare de stafide. Acest lucru a afectat si inca mai afecteaza productia de vinuri. In ultima decada se pare ca vinurile Peloponesiace au recuperat rapid teritoriul pierdut de-a lungul timpului, devenind cele mai apreciate din […]

Read more

Pinot Grigio (Jermann)

IGT Alc. 13%

Read more

Chardonnay (Jermann)

IGT Alc. 12,5%

Read more

Vermentino (Rocca delle Macie)

DOCG Alc. 13,5%

Read more

Italia, Friuli

Regiunea se afla in NE Italiei, protejata de muntii Alpi, originea numelui venind din vremea Imperiului Roman, de la localitatea Forum Iulli. Vinurile regiunii ies simțitor în evidență în fața celorlalte vinuri ale Italiei: sunt realizate folosind mai ales soiuri netradiționale de struguri, precum Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Bianco, dar și câteva soiuri specifice […]

Read more