Vinuri Albe

Vinuri Albe

Colinele Dobrogene au o delimitare clara, sunt marginite de Dunare, Marea Neagra si granita cu Bulgaria. Predomina relieful de platou, dar ceea ce face ca vinurile produse aici sa fie deosebite este clima continentala, a carei excesivitate este domolita de prezenta Marii Negre. In Dobrogea se cultiva vita de vie din doua motive: struguri de masa si vinuri, de accea, pe o suprafata relativ restransa, si-au gasit loc multe soiuri. Vinurile de Murfatlar si cele de Sarica-Niculitel sunt perla coroanei regiunii

Aligote Caii de la Letea Editie Limitata (Sarica Niculitel)
120 Lei

DOC CMD  Alc 13,5%

Chardonnay Sec Caii de la Letea Editie Limitata (Sarica Niculitel)
120 Lei

DOC CMD Alc 14%

Sauvignon Blanc Caii de la Letea (Via Viticola)
120 Lei

DOC CMD Alc 12,5%

Sudul Romaniei nu se poate lauda cu cele mai favorabile soluri pentru agricultura. Totusi, climatul de tranzitie cu influente mediteraneene, face ca regiunea Olteniei sa fie recunoscuta pentru vinuri albe superioare.

Chardonnay Chateau Valvis (Domeniile Samburesti)
150 Lei

DOC Alc. 13%

Cramposie Selectionata (Avincis)
125 Lei

DOC Alc. 13%

Sauvignon Blanc Cuvee Petit (Avincis)
125 Lei

DOC Alc. 13%

Rusalca Alba (Oprisor)
140 Lei

IG Alc. 13%

Regiunea viticola a Munteniei este adesea mentionata alaturi de cea a Olteniei, asta pentru ca amandoua beneficiaza de aceleasi conditii: veri calduroase si secetoase, altitudinea plantatiilor, numarul mare de zile cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar mai ales oamenii harnici si devotati care fac din vinurile romanesti o carte de vizita la nivel international.

Revelatio (Davino)
170 Lei

Alc 13,5%

Domain Ceptura Blanc (Davino)
150 lei

Alc 13,5% – 0,75L

Regiunea cuprinde podgoriile din centrul tarii, cu relief deluros, de la Sibiu pana la Bistrita, Nasaud si Dej. Clima din zona este prielnica obtinerii unor vinuri de calitate superioara, fapt atestat de inceputurile timpurii ale acesti activitati in zona, inca din vremea romanilor. Dupa infrangerea lui Decebal, printre trofeele luate de Traian s-a gasit si o cupa din corn de zimbru impodobita cu aur.

Chardonnay Barrique Sole (Recas)
130 Lei

DOC Alc. 13%

Feteasca Regala Sole (Recas)
130 Lei

DOCG Alc. 13%

Sauvignon Blanc Sole (Recas)
130 Lei

DOC Alc. 13%

Solo Quinta (Recas)
210 Lei

DOC-CMD  Alc. 13,5%

Vinul Gitana reprezinta rezultatul impletirii armonioase dintre generozitatea naturii si munca omului.  Este un simbol al confluentei dintre traditie si modernitate, o intoarcere intre origini.

La Petite Sophie (Gitana)
140 Lei

Alc 13,5%

Riesling de Rorbach Cru Manastirea (Gitana)
175 Lei

Alc 13%

Purcari dateaza din 1827, fiind prima crama specializata din regiune, dar si cea mai veche crama din Moldova. Cele mai bune podgorii din Moldova sunt situate in zona de sud si centru, la aceeasi altitudine ca si Bordeaux, Franta. Purcari are un micro-climat special. Zona are o elevatie de 120-160 de metri deasupra marii, brazdata de vanturi calde de pe Marea Neagra. Solul bine drenat, bogat in calciu, impreuna cu clima creeaza o zona ideala pentru cultivarea strugurilor.

Pinot Grigio (Purcari)
110 Lei

IG Alc. 13%

Teritoriile diverse si variate ale zonei Burgundiei sunt unice, iar caracteristicile fiecarei parcele sunt date de varietatea unica a soiului de vin. In Burgundia, vinul alb este facut din Chardonnay. Strugurii sunt culesi atent, manual, sunt sortati si dusi direct la presa.

Chablis 1er Cru
290 Lei

Alc. 13%

Chablis Grand Cru
490 Lei

Alc. 13%

Vinurile de pe Valea Loirei sunt atat de variate datorita intinderii regiunii, datorita solurilor care alterneaza, a microclimatului variat si nu in ultimul rand datorita tehnicilor care fac fiecare crama sa imprime un specific propriu vinurilor.

Pouilly Fume Le Troncsec (Joseph Mellot)
255 Lei

Alc. 12,5%

Sancerre Le Rabault (Joseph Mellot)
245 Lei

Alc. 12,5%

Viticultorii din aceasta regiune au ascultat glasul stramosilor. Mai precis, eu au cultivat soiurile locale, revigorand astfel traditia si au rezistat tentatiei de a importa soiuri renumite din alte regiuni. Cultivand soiuri locale, au exploatat la maximum conditiile climaterice si de sol.

Greco di Tufo (Macchialupa)
125 Lei

DOCG Alc. 13%

Greco di Tufo (Mastroberardinio)
145 Lei

DOCG Alc 12,5%

Lugana Cento Filari (Cesari)
130 lei

DOC Alc 13%

Aceasta regiune are un climat continental mai rece, cu cantitati reduse de precipitatii, datorita scutului pe care il reprezinta Muntii Alpi. Viile sunt plantate pe dealuri cu altitudini cuprinse intre 150 si 400 de metri. Cele mai cunoscute vinuri din aceasta regiune sunt Barolo si Barbaresco, produse din struguri Nebbiolo.

Moscato D'Asti Nivole
90 Lei

Alc. 5%, o,375L

Moscato D'Asti Nivole
140 lei

DOC Alc 5% – 0,75L

Desi se situeaza printre cele mai mici podgorii ca intindere, Umbria, aceasta mica regiune viticola din centrul Italiei, devine tot mai cunoscuta datorita vinurilor sale. Climatul Umbriei este asemanator cu cel din Toscana, cu ierni reci si ploioase si veri calde si secetoase, exceptie facand zona lacurilor Trasimeno si Bolsena, unde predomina un microclimat mediteraneean.

Cervaro della Sala (Antiori)
440 Lei

DOCG Alc. 13,5%

Conte della Vipera (Antiori)
245 Lei

IGT Alc. 13%

Vinul este cultivat in Sardinia, in special in campiile din Campidano, intre capitala si Cagliari Oristano, precum si in zona orasului Alghero. Temperaturile insulare sunt foarte diferite asa ca in nord apar vinurile albe, in sud, unde de multe ori e seceta, si in vest mai mult vinuri rosii.

Suprafata viticola: 40.000 ha
Productia anuala de vin: vin rosu/ rosé 31.300.000, vin alb: 27.300.000

Aragosta Vermentino di Sardegna (Santa Maria)
100 Lei

DOC Alc 12,5%

Sicilia este una dintre cele mai importante regiuni viticole din Italia. Cand grecii au colonizat insula in secolul al VIII-lea, au adus cu ei cultura vinului. Cu un climat cald, teren deluros si soluri de cele mai multe ori vulcanice, Sicilia este o regiune propice cultivarii viei. Se cultiva mai mult soiuri autohtone dar si cele internationale, iar modernizarea viticulturii siciliene a condus la vinuri promitatoare.

Chardonnay Sicilia (Tasca D'Almerita)
340 Lei

IGT Alc. 13,5%

Regiunea cuprinde 7 insule in zona de coasta si este a 5a regiune din Italia ca intindere.  Cresterea altitudinii are un rol important in echilibrarea cantitatilor de zahar si a aciditatii.  Majoritatea vinurilor din Toscana sunt rosii.

Vermentino (Rocca delle Macie)
110 Lei

DOCG Alc. 13,5%

Regiunea se afla in NE Italiei, protejata de muntii Alpi, originea numelui venind din vremea Imperiului Roman, de la localitatea Forum Iulli.

Vinurile regiunii ies simțitor în evidență în fața celorlalte vinuri ale Italiei: sunt realizate folosind mai ales soiuri netradiționale de struguri, precum Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Bianco, dar și câteva soiuri specifice italienești, precum Pinot Grigio, și soiul propriu regiunii, Picolit. Vinul rezultat variază în funcție de locul în care este produs: în climatul mediteranean din sud sau în climatul continental alpin din nord; caracteristic este un tip proaspăt și fructat, așa și cum e de așteptat de la o zonă vinicolă cu climat rece. Friulano, strugurele alb specific regiunii Friuli, creează un exemplu clasic al acestor vinuri răcoritoare.

Chardonnay (Jermann)
255 Lei

IGT Alc. 12,5%

Pinot Grigio (Jermann)
240 Lei

IGT Alc. 13%

Pino Grigio (Livon)
120 Lei

DOC Alc 12,5%

Sauvignon Blanc (Livon)
120 Lei

DOC  Alc 12,5%

Solarco Bianco (Livon)
150 Lei

DOC Alc 13%

In Peninsula Pelopones vita e vie se cultiva de 7000 de ani. In Evul Mediu, devenind astfel cea mai mare exportatoare de stafide. Acest lucru a afectat si inca mai afecteaza productia de vinuri. In ultima decada se pare ca vinurile Peloponesiace au recuperat rapid teritoriul pierdut de-a lungul timpului, devenind cele mai apreciate din toata Elada.

Malagousia (Ktima Gerovassiliou)
150 Lei

Alc. 13%

Viognier (Ktima Gerovassiliou)
255 Lei

IGP Alc 13,5%

Ovilos (Biblia Chora)
205 Lei

Alc 13,5%

Semillon (Domaine Costa Lazaridis)
165 Lei

IGP Alc 13%

White (Biblia Chora)
140 Lei

Alc. 13,5%

Retsina Kechribari (Kechris Winery)
60 Lei

Alc. 12,5%, 0,50L

Moschofilero (Boutari)
120 Lei

Alc. 11,5%

Assyrthiko Santorini (Estate Argyros)
240 Lei

DOP Alc 13,5%

Industria vinului in Noua Zeelanda are ca punct de pornire chiar regiunea Marlborough. Aici, in 1970, s-a inceput cultivarea soiului Sauvignon Blanc. Astazi, 62% din viile din Noua Zeelanda se afla aici. Alaturi de Sauvignon Blanc se mai cultiva Pinot Noir si Chardonnay. Diferenta de temperatura dintre zi si noapte faca ca perioada de coacere sa dureze mai mult, ceea ce da strugurilor o aroma unica.

Sauvignon Blanc (Villa Maria)
140 Lei

Alc. 12,5%

Sauvignon Blanc Reserva (Casas del Bosque)
120 Lei

Alc 13,5%